Rapportages van de MVA

De Amsterdamse woningmarkt is veel in het nieuws. De huizenmarkt in onze hoofdstad lijkt een voorbode te zijn van wat er in de andere steden staat te gebeuren. Gaan de huizenprijzen stijgen of dalen? Is er een tekort aan woningen of juist een overschot? Verhuizen mensen naar de stad of gaan ze juist weg? Hoe zit het met de mogelijkheden voor starters, sociale huur of andere manieren van wonen? Wanneer jij een huis wilt huren, verhuren, kopen of verkopen in Amsterdam, zijn de antwoorden op deze vragen voor jou van groot belang. Maar hoe krijg je gemakkelijk inzicht in deze informatie?

Elk kwartaal een woningmarktrapportage van de MVA

De MVA is elke minuut van de dag bezig met de woningmarkt van Amsterdam en omgeving. Alle makelaars die zijn aangesloten bij de MVA zijn bijzonder deskundig, vooral in de Amsterdamse woningmarkt. Op deze manier heeft de MVA continu een schat aan data tot haar beschikking om de markt te analyseren en hier conclusies uit te trekken. Elk kwartaal brengen wij een woningmarktrapportage uit waar belangrijke data verzameld is over de woningmarkt in Amsterdam en omgeving. In het rapport wordt Amsterdam als geheel weergegeven, maar ook gespecificeerd per stadsdeel. De volgende onderdelen komen in het rapport naar voren:

  • Aantal woningen in aanbod;
  • Gemiddelde vraagprijs;
  • Aantal verkochte woningen;
  • Gemiddelde verkoopprijs;
  • Prijs per vierkante meter;
  • Looptijd;
  • Krapte indicator.

In het rapport staan al deze data weergegeven inclusief deze cijfers van de afgelopen 8 kwartalen, zodat een trend zichtbaar kan worden. Aan jou de taak om deze informatie te interpreteren naar een antwoord op je vraagstuk, eventueel in overleg met je MVA-makelaar.

De MVA-woningmarktrapportage

Wil je een huis kopen en ben je benieuwd naar de ontwikkelingen in het stadsdeel van jouw wens? Of wil je een globale verkoopprijs voor je huidige huis gaan bepalen? Met de woningmarktrapportages van de MVA blijf je continu op de hoogte van de ontwikkelingen in Amsterdam.

Rapportages

2024
2023