Energiescan MVA

Steeds meer huiseigenaren willen hun woning verduurzamen. Een natuurlijk moment om hiermee aan de slag te gaan, is wanneer een woning wordt verkocht. Om snel inzicht te krijgen in de mogelijkheden en verbeterkansen, biedt de MVA aan haar leden de Energiescan aan.

De MVA werkt hierin samen met De Groene Grachten, die de Energiescan heeft ontwikkeld. De Groene Grachten is adviseur en procesbegeleider in het verduurzamen van historische panden, van kerk tot woning en van museum tot fort.

Wat houdt een Energiescan in?

De Groene Grachten onderzoekt het object op technisch, financieel en juridisch vlak. Het eindresultaat is een kwalitatief adviesrapport met concrete kansen, inclusief een plan voor de vervolgstappen. Met het energiescan rapport weet je hoe je gefaseerd jouw woning of gebouw(en) kunt verduurzamen en dit op natuurlijke momenten, zoals in het onderhoud, kunt uitvoeren.

Een Energiescan bestaat uit:

  • Inventarisatie mogelijkheden: we starten met een analyse van de huidige bouwkundige en installatietechnische opbouw van het pand. Dit geeft een inzicht in de technische mogelijkheden.
  • Selectie maatregelen: op basis van jouw wensen en het gebouw(en) maken wij een selectie van geschikte maatregelen. Het pakket wordt op technisch, juridisch en financieel vlak uitgewerkt.
  • Indicatie investering & terugverdientijd: je krijgt een inschatting van de investeringskosten en terugverdientijden op basis van eenheidsprijzen en kengetallen. We zetten ook de financieringsmogelijkheden, zoals subsidies, leningen en fondsen, voor je op een rij.
  • Borging cultuurhistorische waarde: in het advies houden we rekening met cultuurhistorisch waardevolle elementen. We adviseren volgens de richtlijnen voor historische bouw.

Nadat het rapport is opgeleverd neemt de Groene Grachten binnen een week telefonisch contact op om de resultaten door te spreken met de eigenaar.

Prijs

Een MVA Makelaar kan de Energiescan tegen een gereduceerd tarief laten opmaken door De Groene Grachten.

Aanvraag Energiescan

Ben je MVA-makelaar, wil je meer weten en/of wil je een Energiescan bestellen voor jouw klant? Stuur dan een email naar info@mva.nl met als onderwerp Energiescan.