Banken en duurzaamheid

De Rabobank werkt samen met GreenHome.nl, dit is een platform die je voorziet van tips om je huis duurzaam te verbouwen. Daarbij biedt het je ook de mogelijkheid om vakspecialisten te vergelijken die jouw woning kunnen verduurzamen. De Rabobank heeft ook 4 eenvoudige stappen opgesteld om duurzaam te wonen.

De Energiebespaarders is officieel partner van de ABN AMRO, zij proberen de consument inzicht te geven in wat ze kunnen doen om te besparen op hun energiekosten. De Energiebespaarders helpt door contact tussen installateurs en consumenten te vereenvoudigen. Zij zijn daarmee ook de eerste echte online aannemer voor duurzaam wonen. Benieuwd naar verdere info? Kijk dan op de site. Ook stelt de ABN AMRO de voordelen van een energiezuinige woning in kaart.

Ook de ING vindt duurzaamheid belangrijk vandaar dat zij geen projecten financieren die nadelig zijn voor het milieu. Wat zij wel doen is het aanbieden van diverse duurzame producten en diensten zoals: ‘Duurzaam beleggen en het ING Groene Spaardeposito’, verdere duurzame producten en diensten van de ING kun je hier vinden.

Duurzaam wonen heeft veel voordelen. Maar het verduurzamen van je woning brengt ook een aantal kosten met zich mee. Wat kun helpen is om een lening af te sluiten, een voorbeeld daarvan is de hypotheek van de Triodos Bank. De Triodos Bank heeft ‘de duurzame hypotheek’, met deze hypotheek wenst Triodos mensen te stimuleren om duurzaam te gaan wonen.

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis komt op voor de huizenbezitters, zij zijn belangenbehartiger, woningmarktexpert en ook dienstverlener. Als belangenbehartiger voor huizenbezitters is energie besparen ook erg belangrijk, maar niet elke woningbezitter heeft voldoende geld om zijn woning te verduurzamen. Vandaar dat Vereniging Eigen Huis een aantal mogelijkheden heeft opgesomd betreft de soorten leningen voor energiebesparingen

Visa hypotheken

Visa Hypotheken is een Nederlandse hypotheekverstrekker met een andere kijk op hypotheken, namelijk een hypotheek met duidelijke voorwaarden. Visa Hypotheken heeft momenteel ‘de groene hypotheek’. Hier geeft Visa Hypotheken antwoord op de meest gestelde vragen betreft de hypotheek, energie labels en de rentekorting op energielabel-A.

Gemeenten en provincies

Duurzame maatregelen zijn belangrijk voor je portemonnee, de waarde van je woning, en uiteraard voor de samenleving. Door duurzaam te leven draag je een bijdrage aan een beter milieu. Vandaar dat de gemeenten en provincies ook steun aanbieden door de ‘Duurzaamheidslening’. Deze lening maakt het financieren van het verduurzamen van je woning voordeliger.