Zonneboiler

Iedereen maakt gebruik van warm water, dat water wordt uiteraard verwarmd door een boiler. Dit zou kunnen door een ´gewone´ elektrische boiler, of bijvoorbeeld een zonneboiler. Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen, en is dus erg duurzaam. Het helpt je dan ook om kosten te besparen. Op de site van Energie in Huis kun je een gratis bespaarplan aanvragen.

Het water dat verwarmd wordt door de zonneboiler is geschikt om mee te koken en/of douchen. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector, en staat op het dak gevestigd. Daarbij is er ook een voorraadvat (of terwijl de boiler) en een na-verwarmer wordt gebruikt indien er geen genoeg zon is om het water te verwarmen. Verdere informatie over de werking van de zonneboilers kan je hier vinden. De prijzen van de zonneboilers kunnen per soort verschillen, hier kun je prijzen vinden. Informatie en de benodigde adviezen kun je hier lezen. Natuurlijk is het bij het aanschaffen van een zonneboiler belangrijk om op een aantal zaken te letten. De Consumentenbond heeft deze zaken hier duidelijk omschreven.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit, dit is een vorm van duurzame energie. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Het is daarom handig om het rijtje af te gaan van alles wat je moet weten over de zonnepanelen. En wat de vereisten zijn voor de plaatsing van de zonnepanelen. Essent heeft een zonnepanelencheck opgesteld. Deze check geeft je inzicht in hoeveel je per jaar kunt besparen, hoeveel zonnepanelen op je dak passen en wat het investeringsbedrag zou kunnen zijn.