De Groene Grachten

De Groene Grachten is adviseur en procesbegeleider in het verduurzamen van historische gebouwen. Zij helpen eigenaren van woningen, kantoren, forten, museums en kerken met het verduurzamen van hun eigendom. De verschillende mogelijkheden van het verduurzamen van een pand komen hier naar voren

Zij onderscheiden het verduurzamingstraject op de volgende manieren:

Duurzaam advies op maat

Hierin worden alle details verder uitgewerkt, dit is gericht op de persoonlijke omstandigheden van de opdrachtgever. Bij het verduurzamen van een pand zijn uiteraard de persoonlijke omstandigheden van de opdrachtgever erg belangrijk. Dit heeft effect op de keuze uit materialen, de mogelijkheden tot energiebesparing en de manier van duurzame energieopwekking.

Bouwbegeleiding

Na het opstellen van het advies heeft de opdrachtgever de keuze om tot actie over te gaan. Hierbij nemen De Groene Grachten grotendeels de verantwoordelijkheid en uitwerking op zich. Je kan hierbij denken aan het aanvragen van de nodige vergunningen, een selectie maken van uitvoerende partijen en opstellen van de planning.

Innovatief projectmanagement

Bij het uitvoeren van de plannen nemen De Groene Grachten de gehele projectmanagement op zich. Dit bestaat vooral uit innovatieve projectmanagement. Doordat De Groene Grachten zich bezig houdt met innovatieve, duurzame trajecten kunnen zij de opdrachtgevers voorzien van advies over de nieuwste mogelijkheden.