Het kopen of verkopen van bedrijfsonroerendgoed in Amsterdam via een veiling

Het kopen of verkopen van bedrijfsonroerendgoed in Amsterdam hoeft niet alleen maar via een aankoop- en een verkoopmakelaar te gaan. Het is ook mogelijk om uw bedrijfsonroerendgoed te veilen, zodat de geïnteresseerden op objecten kunnen bieden. Er bestaan vier soorten veilingen voor bedrijfsonroerendgoed, namelijk de vrijwillige veiling, executoriale veiling, een veiling wegens sterfgeval en een veiling krachtens rechterlijk bevel. Omdat de eerste twee vormen het meeste voorkomen, lichten we deze apart toe.

Vrijwillige veiling

Er kunnen voor zowel de koper als de verkoper voordelen zitten aan het veilen van bedrijfsonroerendgoed. Voor een koper is het prettig om te zien hoe de prijs wordt bepaald en dat de uiteindelijke prijs marktconform is; de aanwezigen bepalen namelijk wat het pand waard is. Daarnaast is het voor een verkoper interessant om te veilen, omdat de woning zonder voorbehoud financiering, bouwkundige keuring en bedenktijd wordt verkocht. Wanneer tijdens de veiling de minimale verkoopprijs is behaald, is de verkoper er zeker van dat het bedrijfsonroerendgoed binnen 4 tot 6 weken van eigenaar is gewijzigd.

Veilen via de Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling

De Eerste Amsterdamse bestaat sinds halverwege de 19e eeuw en heeft sindsdien vele Amsterdamse huizen geveild. De veiling vindt plaats op maandagavond 18:00 uur in Café Restaurant Dauphine aan het Prins Bernhardplein 175 in Amsterdam en is hét veilinghuis voor onroerende zaken.

Het aanbod van de Eerste Amsterdamse bestaat uit zowel vrijwillig aangemeld vastgoed, als objecten die executoriaal worden aangeboden (uit de gehele MRA en daarbuiten). Woningen, appartementen, beleggingen, bedrijfsonroerendgoed, het aanbod is veelzijdig en interessant voor een brede doelgroep.

De veiling is voor iedereen toegankelijk: zowel de professionele handel als de geïnteresseerde particulier komt er. Wie niet in de gelegenheid is om zelf bij de veiling aanwezig te zijn, kan ook online meebieden. De Eerste Amsterdamse werkt nauw samen met makelaars, notarissen en banken. Heb je interesse en wil je meer informatie over kopen en/ of verkopen op de veiling, stuur dan een e-mail naar info@eersteamsterdamse.nl of bel naar 020-2148998.

Heeft u interesse om bedrijfsonroerendgoed in Amsterdam te kopen of verkopen via de veiling? Neem contact op met een MVA-businessmakelaar om de mogelijkheden te bekijken en de procedure te bespreken.

De Eerste Amsterdamse