Alle marktinformatie over bedrijfsonroerendgoed in Amsterdam en omstreken

Wanneer u bedrijfsonroerendgoed wilt aankopen of juist wilt verkopen, is het prettig om zelf vast een indicatie te krijgen van de mogelijkheden en prijzen. Uiteraard zal een taxatie door een MVA-businessmakelaar de zekerheden bieden zie u zoekt, maar het bekijken van rapportages over de bedrijfsonroerendgoedmarkt in Amsterdam geeft u alvast een indruk.

De ‘Stand van Zaken’ van NVM Business

NVM Business is de vakgroep waar alle MVA-businessmakelaars bij zijn aangesloten. Vanuit deze vakgroep wordt er periodiek gepubliceerd over de bedrijfsonroerendgoedmarkt en worden trends zichtbaar. Zo komt elke zes maanden een nieuwe ‘Stand van Zaken’ uit waarbij per provincie de trends op het gebied van bedrijfsonroerendgoed worden toegelicht. Bovendien komt ook de Nederlandse gebruikersmarkt aan bod, net zoals de Nederlandse beleggingsmarkt met het oog op beleggingen in bedrijfsonroerendgoed.

Andere rapporten over bedrijfsonroerendgoed

Naast de ‘Stand van Zaken’ worden er meerdere rapporten opgesteld die voor u als eigenaar of potentiële koper van bedrijfsonroerendgoed belangrijk kunnen zijn. Denk hierbij aan rapporten over de trends binnen kantoren, waarbij ook de Randstad apart wordt uitgelicht. Ook zijn er rapporten over de bedrijfsruimtemarkt, winkelmarkt, beleggingsmarkt en een prijsindex voor commercieel vastgoed. Met de informatie uit al deze rapporten, krijgt u zelf al een duidelijk beeld van hoe uw specifieke markt eruitziet. Deze kennis kunt u meenemen in bijvoorbeeld het onderhandelingsproces.

Meer weten over de bedrijfsonroerendgoedmarkt?

Wanneer u benieuwd bent naar de ontwikkelingen in de bedrijfsonroerendgoedmarkt waar u uw in bevindt of waar u interesse in hebt, is het verstandig om de site van NVM Business in de gaten te houden. Wilt u al een stap verder gaan en mogelijkheden bespreken voor uw specifieke situatie? Neem dan contact op met een MVA-businessmakelaar om uw plan te gaan uitstippelen.