De meest gestelde vragen over het aankopen van bedrijfsonroerendgoed in Amsterdam

Wanneer u bedrijfsonroerendgoed wilt kopen in Amsterdam, zijn er veel vragen die beantwoord moeten worden en waarvan de antwoorden tegen elkaar afgewogen moeten worden. Om deze vragen voor u helder te krijgen, hebben wij de meestgestelde vragen voor u op een rij gezet. Uiteraard met de bijbehorende antwoorden zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wanneer is het verstandig om een bedrijfspand te kopen en wanneer om te huren?

Er zijn vele factoren in het spel die het antwoord op deze vraag voor iedereen anders maken. Wanneer u uw bedrijf wilt vestigen in een kantoor in Amsterdam en omgeving en u verwacht hier niet te lang te blijven, kan het verstandiger zijn om te huren. Het is namelijk nog gebruikelijk om een huurcontract voor vijf jaar af te sluiten. Wanneer u juist wel voor langere tijd in Amsterdam gevestigd wilt blijven, kan het een goede investering zijn om een bedrijfspand te kopen.

Wat zijn de voor- en nadelen van zakelijk huren?

Er zijn een aantal duidelijke voordelen te benoemen bij het huren van een pand voor zakelijke doeleinden:

  • U hebt flexibiliteit. Aan het einde van de contractduur zegt u de huur op en bent u vrij.
  • U hoeft geen grote leningen af te sluiten om het pand te kunnen betrekken.
  • U bent niet verantwoordelijk voor de onderhoud van het pand.
  • Er zijn geen financiële consequenties voor u bij bewegingen van de bedrijfsonroerendgoedmarkt.

Het laatste punt kan zowel een voordeel als een nadeel zijn.

Wanneer u ziet dat de bedrijfsonroerendgoedmarkt floreert, had u winst kunnen halen uit uw aangekochte onroerend goed. U kunt altijd met uw MVA-businessmakelaar overleggen of het verstandiger is om te huren of om te kopen met het oog op de ontwikkelingen van de Amsterdamse bedrijfsonroerendgoedmarkt.

Wat zijn de voor- en nadelen van zakelijk kopen?

Wanneer u bedrijfsonroerendgoed wilt kopen, zijn hier ook zowel voor- als nadelen aan toe te schrijven. Bij de aankoop van bedrijfsonroerendgoed, moet u het pand zien als een investering waarbij u kan profiteren van waardestijging. Ook kunt u het pand volledig aanpassen en verbouwen naar eigen inzicht, wat ook een keerzijde heeft: het kan moeilijker verkoopbaar worden.

Wat is wijsheid bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand?

Een bedrijfspand kopen kan een zware wissel trekken op uw financiële positie. Het is namelijk een flinke investering waarbij ook een deel eigen geld nodig kan zijn. Overleg met de MVA-businessmakelaar over wat wijsheid is in uw specifieke situatie. Twijfelt u nog over de huur of koop van een bedrijfspand en zoekt u advies? Of bent u al een stap verder en wilt u snel slagen maken? Wat uw situatie nu ook is, de MVA-Businessmakelaar helpt u in elke fase van het proces.

Vind een MVA-businessmakelaar