MVA Erfpacht Analyse

Erfpacht tool voor Amsterdamse huiseigenaren

Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) helpt huiseigenaren of aanstaande kopers om zich gedegen te informeren over de keuzes van overstappen naar eeuwigdurende erfpacht: daarvoor is de MVA Erfpacht Analyse ontwikkeld. 

Waarom is de MVA Erfpacht Analyse ontwikkeld?

Erfpacht is voor veel Amsterdammers een ingewikkeld onderwerp. Het liefst schuiven ze het voor zich uit. Toch hebben veel Amsterdammers hier wel mee te maken. Dit vraagt om goede voorlichting en begeleiding. De MVA vindt dat de erfpachters goed geïnformeerd moeten worden over de verschillende overstapmogelijkheden. Dit doet de MVA vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid. Niets doen is geen optie, daarom is de Erfpacht Analyse ontwikkeld.

De Erfpacht Analyse geeft consumenten de mogelijkheid om samen met een gespecialiseerde MVA-makelaar alle mogelijkheden te onderzoeken. Dit is essentieel voor elke Amsterdammer die op erfpachtgrond woont of interesse heeft om een woning te kopen.

Waar en hoe te bestellen?

Het rapport is alleen te bestellen door een MVA-makelaar. Voor de aanvraag van een rapport stuur je een email naar info@mva.nl. Vermeld het adres en de voor de woning specifieke erfpachtgegevens. De Erfpacht Analyse wordt opgesteld door onze specialisten en zal binnen enkele dagen verstuurd worden aan de MVA-makelaar.

Kosten

Consumentenprijs: € 250,- (incl. btw)

Rapport varianten

Omdat niet voor alle bewoners dezelfde uitgangspositie geldt, zijn twee verschillende varianten van het rapport ontwikkeld: het Standaard rapport en AB1994 rapport.

Hieronder zijn voorbeeldrapporten te bekijken in PDF.

Nederlandse versie