Nieuws

Algemene ledenvergadering mei 2024

Op dinsdag 28 mei 2024 was de algemene ledenvergadering van de Makelaarsvereniging Amsterdam. De eerste voor onze nieuwe directeur Lars Beckers. Er was een flinke opkomst en het was voor hem een goed gelegenheid om nader kennis te maken.

Tijdens de vergadering zijn meerdere zaken besproken en zijn de jaarrekeningen van 2023 uitgebreid toegelicht. De afgelopen maanden zijn er binnen de MVA weer een flinke groep nieuwe RM’ers beëdigd, deze nieuwe makelaars zijn aan de vergadering voorgesteld. Ook is er kort toelichting gegeven op een aantal aankomende evenementen. Zo is er op maandag 24 juni weer een veiling van de Eerste Amsterdamse, op donderdag 27 een congres over beroepsaansprakelijkheid en op woensdag 10 juli is het jaarlijkse MVA Hockey toernooi. Daarnaast is toegelicht dat we met de kennis van nu aan het einde van het jaar zullen verhuizen naar ons nieuwe pand op het Entrepotdok. Het wordt een mooi nieuw clubhuis!

Ook is er stilgestaan bij het vertrek van Anton van Klooster. Hij nam de zilveren MVA penning in ontvangst voor bewezen diensten aan de MVA. Daarna stemde de vergadering in met de benoeming van Bas Reimink tot nieuw bestuurslid.

De ALV werd afgesloten door een presentatie van Peter Brussel, algemeen voorzitter NVM. Hij gaf een toelichting op de nieuwe coöperatiestrategie.

Voorafgaand aan de ALV stond een Q&A sessie ingepland met Realworks. Deze sessie is tot stand gekomen omdat er onder de leden onrust heerst over de mogelijkheden en service van Realworks. Namens Realworks was Cindy Rinkel aanwezig. Zij is voor de Metropoolregio Amsterdam de accountmanager.

Realworks is zich ervan bewust dat een aantal zaken niet goed is geïmplementeerd en/of niet goed gecommuniceerd. De afgelopen periode heeft Realworks een aantal aanpassingen gedaan. Cindy benadrukte dat indien er aandachtspunten zijn, dat daarvoor het digitale feedbackformulier binnen Realworks gebruikt kan worden. Dit is de snelste manier om vragen en opmerkingen beantwoord te krijgen. Daarnaast gaf zij aan de MVA leden graag persoonlijk te woord te staan. Dus wanneer je vragen en/of opmerkingen hebt over Realworks, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met Cindy. Zij komt graag bij jullie langs.

Het was een geslaagde middag die afgesloten werd met een gezellige borrel.